Разкрития на АКФ за злоупотреби на евродепутати от БСП (ТРЕЙЛЪР)

Злоупотреби със стотици хиляди левове, корупция, задкулисни договорки и борба за власт. Антикорупционния фронт представя най-новото си независимо разследване, за което сезира ОЛАФ, Европейския парламент, Главният прокурор на България и КПКОНПИ. Екипът ни се добра до крещящи доказателства за злоупотреби на евродепутатите на БСП Елена Йончева, Иво Христов и Цветелина Пенкова. Тримата са назначили фалшиви асистенти, чиято заплата се плаща от европарламента, а реално работят за БСП и Корнелия Нинова, което е абсолютно забранено от правилниците на Европейския парламент. Близо една година гражданската квота на БСП в Брюксел злоупотребява с евросредства и усвоява пари за възнаграждения на служители и разходи за офиси без реално да съществуват такива. И всичко това се случва със съучастието на Корнелия Нинова.

Антикорупционният фронт засне кадри, на които се вижда как фалшивите асистенти не работят в офиси наети от европарламента, а в централата на БСП на Позитано 20. Разкрихме, че същите мними асистенти всъщност са посочени като служители на международния отдел на Корнелия Нинова във вътрешноведомствен телефонен указател на БСП. Открихме, че други асистенти се представят за дипломати и международници, но упорито крият, че получават заплати от българските и европейските данъкоплатци, защото реално не извършват никаква дейност за евродепутатите. Доказахме съмнителни назначения на доносниците на Държавна сигурност Иван Гарелов и Георги Готев, които са доставчици на услуги, заплатени от Европа.

Като извод установихме, че Корнелия Нинова в съглашение с Йончева, Христов и Пенкова е прехвърлила финансовия разход за заплати на щатни бройки на БСП върху бюджета на назначените от нея евродепутати. По този начин Нинова се нарежда до емблематичните измами с пари за асистенти и офиси на Марин Льо Пен и Манфред Вебер. Установените измами до момента са за близо 400 000 лв., които излизат от джоба на българските граждани и са достатъчни за стотици процедури ин-витро или аспиратори за болници.

Наред са институциите, които трябва да установят престъпленията и да разпоредят връщане на откраднатите народни пари, както и да потърсят наказателна отговорност за грубите злоупотреби на виновниците и техните съучастници. Очаквайте цялото разследване на Антикорупционен фронт да бъде публикувано до дни.

Вижте ТРЕЙЛЪР на разследването

Posted in Uncategorized.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *