Журналистът Димитър Байрактаров внесе четири сигнала за проверка на Красимир Каракачанов!

Журналистът Димитър Байрактаров обяви на Фейсбук профила си, че днес е внесъл четири сигнала за извършване на проверка на Красимир Каракачанов. Би Нюз потърси за коментар Димитър Байрактаров:

Би Нюз- Г-н Байрактаров за какво и до кого внесохте тези четири сигнала за проверка на Красимир Каракачанов?

Д.Б.- Позволете ми да очертая съвсем кратка предистория на този казус, за да могат хората да разберат за какво става въпрос. В България често критикуваме държавните служители и още по-често с основание, но когато в  цялата тази армия се появи честен и почтен служите, който застава с името си, за да се противопостави на корупцият престъпните деяния, извършвани от висши политически лица, облечени с власт, ние, гражданското общество вместо да ги подкрепим просто ги изоставяме! Никой не се интересува какво се случва с тези достойни хора, а съдбата им в почти всички случаи е една и съща! Биват уволнени, мачкани и накрая съдени за назидание на всички! Точно такъв е и този казус. Нещо повече държавния служител е съден от Каракачанов защото е дръзнал да изрази експертното си мнение в БТВ, в предаването на Сашо Диков и в нашето предаване "Бареков и Байрактаров без цензура".

Б.Н.- Какво се случва след тези участия?

Д.Б.- Странно е, че нито БТВ, нито колегата Сашо Диков са поканили въпросния служител да разкаже какво се случва, а нашето предаване както знаете в момента не се излъчва. Оказва се, че след тези предавания Красимир Каракачанов завежда дело, като в исковата си молба твърди, че е изпаднал в следното състояние: " Чувствам се напрегнат и изнервен.В служебните си отношения станах мнителен и не се доверявам на никого.  Започнах да проявявам съмнение и раздразнителност към най-близките си хора- колеги, служители, дори семейството си."

Б.Н.- Човек в такова състояние може ли да заема толкова отговорен пост като вицепремиер и министър на отбраната?

Д.Б.- Много точен въпрос. Именно поради тази причина аз внесох сигнали до Президента, Председателя на Народното Събрани, инистър - председателя и Главния прокурор. Ако се окаже, че Каракачанов е в това тежко състояние, според мен той трябва незабавно да напусне заеманите от него държавни постове.

Б.Н.- А ако се окаже, че му няма нищо?

Д.Б.- Тогава нещата стават още по-сложни, тъй като влизаме в хипотезата за извършено престъпление срещу правосъдието, което се наказва с лишаване от свобода! И в двата случая имаме много сериозни проблеми, касаещи националната ни сигурност и какви хора всъщност ни управляват! Нека не забравяме, че един военен министър разполага с много висок достъп до класифицирана информация, в която се съдържат сериозни държавни тайни! Ами ако се окаже, че министъра е извършил национално предателство, а в същото време се окаже, че е и невменяем какво правим тогава? Как въобще този министър си е вършил работата, като самия той заявява, че не се доверява на никого и дори се съмнява в собственото си семейство?

Б.Н.- Наистина поставяте много сериозни въпроси, но как според Вас ще реагират институциите, които сте сезирал?

Д.Б.- Аз изрично съм посочил, че очаквам писмени отговори, за да знае обществото какви действия са предприели съответните институции. Дано само не последва гръмовно мълчание, защото тогава ще бъда принуден да сигнализирам съответните международни служби за този казус, а не искам да се излагаме в международен план!

Posted in Uncategorized.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *