Втора част на разследването на АКФ за финансови злоупотреби на евродепутати

Антикорупционен фронт публикува втора част на разследването си за финансови злоупотреби с европейски средства на евродепутатите Елена Йончева, Иво Христов и Цветелина Пенкова. Видеото съдържа нови факти и данни за неправомерното разходване на европейски бюджети за асистенти и офиси на евродепутатите. Първата част на разследването беше оповестена точно преди една седмица.

В документалния филм са представени медийни изказвания на евродепутатите, които си признават, че асистентите им полагат труд в централата на БСП на „Позитано“ 20, въпреки че това е строго забранено от правилниците на Европейския парламент. Ще видите изключително любопитната история за вербуването от Държавна сигурност на агента, журналист и доставчик на услуги на Иво Христов, Горан Готев, разказана от самия него. Представени са и факти за почти нелегалния офис на евродепутата Христов, който е споделен със сем. Симеонови от София.

След консултации с представители на Европейския парламент Антикорупционният фронт подава сигнал до ОЛАФ, Сметната палата на ЕС, както и ръководството на ЕНП, ПЕС, АЛДЕ и Зелените с копие до председателя на ЕП Давид Сасоли.

Posted in Uncategorized.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *